Food Blog Marijke Berkenpas

I’M A FOODIE

  • imafoodie sq01
  • Imafoodie sq02
Marijke Berkenpas

Wanneer we eten, wat we eten, en hoe we eten… Da’s echt een wereld van verschil met 50 jaar geleden. Door de snelle opkomst van de levensmiddelenindustrie en de logistieke mogelijkheden hebben we steeds meer verschillende soorten (fabrieks) voedsel tot onze beschikking. De overdaad van het aanbod en onze huidige manier van eten veroorzaakt deels de huidige Westerse gezondheidsproblematiek. De voedingsindustrie houdt ons voor de gek met misleidende etiketten en onjuiste voedingsclaims van fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Dat is precies de reden dat ik I'm a Foodie ben begonnen. I’m a Foodie is hét platform waarop ik samen met 20 enthousiaste diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers onze kennis met je deel, en orde schep in de chaos. Laat je door ons inspireren hoe je gezond boodschappen kunt doen, koken, bakken en (uit) eten!

  • Foodblog
  • Gezonde voeding
  • Wetenschappers & Dietisten
  • Recepten & Reviews

Hoe doen wij dat?
Speciale diëten, dieetboeken en het gebruik van superfoods is de actualiteit. Maar de wetenschappelijke onderbouwing naar het mogelijk effect is vaak flinterdun, of ontbreekt. Toch denken wij dat een anti-beweging tegen dit soort boeken en voedingsmiddelen zoals superfoods niet functioneel is. Op individueel niveau hebben mensen er soms baat bij, en dat is altijd gezondheidswinst. Als diëtisten en (voedings)wetenschappers vinden wij het belangrijk om een positieve heldere boodschap te verkondigen over gezond eten en leven. Hierbij willen we juist inzicht geven in de verschillen tussen voedingsmiddelen, diëten, én inspireren hoe je zelf keuzes kunt maken en kunt zorgen voor een volwaardige voeding. Bij uitstek kunnen diëtisten een brug slaan tussen de beschikbare wetenschappelijke kennis en de dagelijkse praktijk. Uiteindelijk is de keuze aan jezelf: op welke manier ga jij gezond eten?

Deel deze Foodblogger