
FOOD FOR THOUGHT CUSTOMMADE
“Sometimes food is more than food" – Jo Beverly -
“Eten kan je echt raken en bewegen op een manier zoals muziek dat ook kan. Smaken en geuren die je meteen herkent vanuit je jeugd als je moeder in de keuken stond. Of wanneer je smaken ontdekt die je nog niet eerder proefde.” Nick en Merel zijn beide geboren en opgegroeid in Den Bosch, waar ze nu samenwonen met hun drie katten en hun gezamenlijke liefde voor goed eten. “Op dit moment genieten we van elke glimlach die erop iemands gezicht verschijnt bij het eten van onze gerechten. Het geeft veel voldoening als mensen enthousiast zijn over wat wij doen.”
Wat voor gerechten maken jullie?
We verkopen vegetarische burgers zoals de The Ultimate Veggie Burger en de Smokey Cheeseburger. Maar ook seizoens-soepen, bordjes met seizoens-salades of een bordje van de chef (van alles dat lekker is op een bordje bij elkaar) en bij dit allemaal geldt dat vegan en glutenvrije opties mogelijk zijn.
Alle gerechten worden zelfgemaakt met verse producten. We proberen zoveel mogelijk inkopen te doen bij de kleinere ondernemers en we gebruiken groentes die vers geplukt zijn in een biologische moestuin.
De ouders van Merel planten daar specifieke groenten die we gebruiken in onze gerechten. Het is erg leuk om bezig te zijn met de seizoenen en gebruik te maken van de producten die op dat moment groeien in Nederland. En als je met liefde en aandacht je producten plant, oogst, uitzoekt en ermee kookt, dan proef je dat terug. Daarvan zijn we overtuigd.
Hoe is jullie bedrijf ontstaan en hoe gaat het nu?
Wij zijn begonnen met 1x per maand op de NeighbourFood Market ons eten te verkopen. Op een gegeven moment kregen we daar een serieuze aanvraag om een catering te verzorgen van 100 mensen. Vanaf dat moment hebben wij ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is het gaan rollen. We werken beide nog naast FoodforThought CustomMade (Nick als Chef-kok en Merel werkt als sociotherapeut binnen de psychiatrie) en we proberen op deze manier steeds wat groter te worden. Behalve op de NeighbourFood Market in Amsterdam stonden we ook op de NFM in Den Bosch en hebben we op festival London Calling gestaan in de Tolhuistuin. En natuurlijk werken we ook in opdracht voor caterpartijen.
Waarom komen jullie steeds weer terug naar de NeighbourFood Market?
Het is een fijne, sfeervolle en mega gezellige markt. Heerlijk en echt eten, ondernemers die mooie producten verkopen. Je kunt overal in de hal lekker genieten van je eten op vintage meubels, die dan vervolgens ook nog te koop zijn... Het kleedje, het bloemetje, het waxinelichtjes, allemaal draagt het bij aan die enorm fijne vibe.
Hoe gaat dat thuis met twee koks onder een dak?
In onze vrije tijd is Nick toch echt ook de kok. En Merel geniet dan van elke maaltijd die hij klaar maakt. Dat is een groot voordeel van samenwonen met een chef.
Nick zijn masterdish is zijn eigen Ultimate Veggie Burger. Maar volgens de kinderen in Merel haar omgeving is zij het beste in het bakken van pannenkoeken en eieren. Zelf vindt zij haar saté ajam erg lekker.
En als laatste, waar moeten we echt heen als we in Den Bosch zijn?
Voltaire is te gek, daar kun je heerlijk biologisch eten in een huiskamer sfeertje. Ook de toko in Den Bosch waar je zalige pasteitjes, lempers, rissoles en bapao’s kunt afhalen.
Facebook Food For Thought Custommade
Deel dit Verhaal