VEGADUTCHIE

  • vegadutchie sq01
  • vegadutchie sq02
Jolijn

Jolijn is de oprichtster van het vegan foodblog Vegadutchie.nl en schrijfster van het inspirerende kookboek Vegadutchie. Haar doel is zoveel mogelijk mensen inspireren om een gezond & gelukkig leven te leiden. Ze probeert mensen te bereiken via haar 10-daagse detox, workshops, health coaching en speeches. Haar filosofie en slogan is: Happy Food, Happy Body, Happy World.

Maak Recept

  • Foodblog
  • Vega(n) recepten
  • Kookboek Vegadutchie

"Ik heb een 1-jarige opleiding tot Health Coach aan het Institute for Integrative Nutrition gevolgd. Een inspirerende en leerzame studie waar ik veel kennis heb opgedaan over voeding en gezondheid. De studie gaat uit van een holistische benadering van gezondheid, wat betekent dat een optimale gezondheid alleen bereikt kan worden wanneer dieet, beweging, relaties, carrière en spiritualiteit in balans zijn.

Ik vind het zelf fijn om zo puur mogelijk te leven en krijg het meeste energie van een vegan lifestyle. Dit betekent veel gezonde en biologische granen, noten & zaden, groenten, fruit, peulvruchten en kruiden. Ik heb me zeker niet altijd gezond gevoeld. In mijn tienerjaren had ik altijd last van een opgeblazen gevoel, weinig energie en een onrustige huid. Toen ik een tijdje besloot te experimenteren met vegan eten verdwenen die klachten en voelde ik me heerlijk! Dit wilde ik met de rest van Nederland delen.

Gezond eten hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn. Een van mijn favoriete recepten is een avocadopasta en die zet je binnen 20 minuten op tafel. Het is absoluut waar dat je wat tijd moet investeren om te switchen naar een gezondere leefstijl, maar je zult ontdekken hoeveel positieve energie en gezondheid je daarvoor terugkrijgt! Een overnight oats ontbijtje is 's avonds binnen een paar minuten gemaakt en hoef je ‘s ochtends alleen nog op te eten, thuis of op je werk. Het geeft je urenlang perfecte energie. Als je op zondag wat granen en bonen/linzen kookt kun je de hele week snel een salade in elkaar zetten voor op je werk.

Mijn beste tip voor een gezond leven? Ontdek je eigen lichaam. Alleen jij kan ervoor zorgen dat je een gezonde relatie met je lichaam krijgt. Accepteer wie je bent en wees lief voor jezelf. Zorg ervoor dat je jezelf voedt met goede producten, maar wees niet te streng en geniet van het leven. Breng veel tijd door met vrienden en beweeg!"

Deel deze Foodblogger